понеделник, 26 февруари 2024 г.

Шеф в „Левски“: Щяхме да изпуснем съблекалнята, ако не бяхме платили по една заплата

Близък до „Левски“ човек е отпуснал краткосрочния заем, който взе клуба, за да плати по една заплата на футболистите. Това разкри членът на Надзорния съвет Петър Ганев. До момента се знаеше, че фирма е отпуснала заем от 199 999 лв. Пари, които бяха върнати предсрочно в края на миналата седмица. Ганев обяви и много добра новина за моментното финансово състояние на клуба.

„Фирма с едноличен собственик успя да подпомогне. Поел съм личен ангажимент да не казвам името. Това е човек, много близък до клуба, с когото съм водил много разговори. Степан Хиндлиян (председател на НКП) също е водил много разговори с него“, коментира Ганев.

Той добави, че продължават да се водят разговори за нов спонсор, но все още няма нищо конкретно. Според него най-належащо е изплащането на заплатите на футболистите.

„Състоянието на „Левски“ е по-добро, отколкото преди месец. Приходите ни са от собствена дейност – продажбата на карта (над 3200 до момента), продажба на артикули. Щеше да бъде изпусната съблекалнята, ако не беше платена по една заплата на футболистите“, допълни членът на НС на „сините“.

„Парите от депутата Делян Пеевски (дарение от 500 000 лв.) отидоха за данъците, за вноската за НАП“, каза Ганев.

От клуба твърдо заявиха позицията си да не подписват договора за новите телевизионни права, защото се чувстват ощетени.

„Това е непрозрачно подписан договор, без да се водят реално преговори. Правата се държат от футболния съюз. През следващите месеци „Левски“ ще си търси правата. Не е проведен конкурс, никой не е питал клубовете. Ходът е да не подпишем договора. Ние не искаме да взимаме повече от „Славия“ например. Ако не подпишем, може да ни изхвърлят от първенството. Но разпределението на парите не е уважително. Ощетени сме с 2 или 3 пъти, дори при солидарно разпределение. Тайна са конкретните числа, но хората знаят откъде идва интересът към българския футбол“, добави Петър Ганев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html