четвъртък, 28 март 2024 г.

„Лудогорец“ взе бивш играч на „Фейенорд“, изрита Битон

„Лудогорец“ привлече четвърти нов футболист. Това е нидерландецът от ганайски произход Елвис Ману. Нападателят, който може да играе и като крило, премина успешно медицинските прегледи и от началото на идната седмица ще започне тренировки с новия си отбор.

Елвис ще бъде представен като футболист на „Лудогорец“ в понеделник (17 август) в 12:00 ч. на стадион „Хювефарма Арена“.

Нападателят има богата кариера и сериозен опит в европейските клубни турнири. Между 2012 г. и 2015 г. играе за нидерландския гранд „Фейенорд“, а впоследствие преминава последователно през местните „Екселсиор“ и „Камбур“. Следват трансфери извън Холандия – в английските „Брайтън“ и „Хъдърсфийлд“, след което Ману се връща в родината си, за да играе за „Го Ахед Игълс“. През 2017 г. халфът преминава в турския „Генчлербирлиги“, а оттам в друг местен тим – „Акхисар Беледиеспор“. Последният отбор на Елвис Ману е китайският „Пекин Рене“.

Междувременно халфът Дан Битон напуска Лудогорец и се връща в Израел. Футболистът е преотстъпен за един сезон на местния гранд „Макаби“ (Тел Авив) с опция за закупуване след това, разкрива Novsport. Битон дойде в тима от Разград миналото лято, като на него се залагаха големи надежди да замести постепенно легендата Марселиньо.

Футболистът от Израел обаче не успя напълно да се наложи в титулярния състав на „Лудогорец“. От началото на този сезон Дан Битон също не получи шанс за изява, а в петъчния мач със „Славия“ дори бе извън групата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html