петък, 29 март 2024 г.

Гуардиола се прицели в Меси след издънката срещу „Лион“

„Манчестър Сити“ вече се превърна в отбора фаворит за подписа на суперзвездата Лионел Меси, ако аржентинецът все пак напусне „Барселона“.

Нови въпросителни около бъдещето на аржентинския гений се появиха през последните 24 часа, след унизителното поражение с 2:8 от състава на „Байерн“ (Мюнхен) в полуфинала на Шампионската лига.

Според английските медии от така създалата се ситуация искат да се възползват „гражданите“. Манчестърският гранд продължава да твърди, че е готов да плати каквато сума е необходима, стига да има възможност 6-кратният носител на Златната топка да акостира на „Етихад“.

Внушителната клауза от над 600 милиона в контракта на суперзвездата прави подобен трансфер да изглежда все така невъзможен обаче.

Мениджърът на „Сити“ Пеп Гуардиола определено иска промяна в състава си след отпадането на тима на 1/4-финалите в Шампионската лига. „Гражданите“ загубиха с 1:3 от Лион и за 4-ти пореден път под ръководството на испанския спец не съумяха да стигнат до полуфиналите в турнира.

„Рано или късно късметът ще ни споходи. Заслужавахме място на полуфиналите. С изключение на първите 25 минути имах усещането, че сме по-добрият отбор. Създадохме повече голови положения, отправихме повече удари, но отпадаме. Сега ни предстои почивка и после бързо трябва да влезем във форма“, заяви Гуардиола.

„Създадохме доста положения, вкарахме един гол, но допуснахме два гола повече. Когато имаш ситуации като тази на Стърлинг, трябва да ги вкараш. В този турнир трябва да си перфектен, за да имаш успех“, добави разочарованият наставник на „гражданите“.

На другия полюс бе настроението на наставника на „Лион“ Руди Гарсия, който засипа с похвали играчите си. „Гордея се с моите футболисти. През цялото време вярвахме в собствените си сили. Наясно бяхме, че не сме в ролята на фаворит и срещу нас се изправя един от най-силните тимове в света. Успехът ни се дължи най-вече на отборния дух. Всеки помагаше на другия, а и резервите се включиха много добре“, сподели Гарсия.

„Хлапетата“, както наричат французите, пратиха преди дни у дома Кристиано Роналдо и „Ювентус“, а сега ги чака среща с машината „Байерн“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html