четвъртък, 25 април 2024 г.

Габриела Петрова втора в турнира на богатите

Най-добрата българска състезателка в тройния скок в момента Габриела Петрова направи отлично състезание на Диамантената лига в Монако. Българката завърши втора с постижение от 14.18 метра (+0.5 м/сек). Тя беше изпреварена единствено от световната шампионка Юлимар Рохас (Вен), която в най-добрия си четвърти опит се приземи на 14.27 метра при абсолютно безветрие.

Петрова премина границата от 14 метра в още два от своите опити – 14.06 метра и 14.11 метра.

Трета в сектора завърши европейската шампионка от Амстердам 2016 Патрисия Мамона (Порт) с 14.08 метра (-0.3 м/сек).
Сребърната олимпийска и европейска медалистка в скока на височина Мирела Демирева пък завърши на четвърта позиция в първия си старт за сезона в Княжеството. Българката се справи с 1.84 метра от втори опит. След това софиянката, която от години живее и тренира в Холандия, пропусна 1.88 м и отиде направо на 1.92 м, където не успя да регистрира успешен опит.

Победата с 1.98 метра извоюва сребърната световната медалистка от Доха 2019 и световна рекордьорка при девойките Ярослава Магучих (Укр) с 1.98 метра. Тя преодоля тази височина от втори опит. Със същия резултат, но с повче грешки на по-ниските виочини, втора се нареди нейната сънародничка Юлия Левченко, а третото място с 1.88 метра зае Жаниел Шепър.

„Очевидно не съм готова, не искам да се оправдавам. Това не е резултат за мен. Малко ми блокира кръстът. Чувствам се като дете, на което му предстоят първите състезания. Хубаво е отново да скачам. Атлетите тази година не трябва да се срамуват, че не са във форма. Моето лично мнение е, че тази година не са важни победите на пистата, защото условията в спорта не са равни за всички“, сподели Демирева пред „Макс Спорт 2“ след състезанието.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html