петък, 19 април 2024 г.

Фетел няма да бяга от „Ферари“

 

„Ферари“ и Себастиан Фетел не са обмисляли или говорили четирикратният световен шампион да си тръгне от тима по-рано. Те обявиха в средата на май, че ще се разделят в края на сезона. Настоящата кампания не се развива по план за германеца, особено в сравнение със съотборника му Шарл Льоклер. В последната досега надпревара, която бе посветена на 70-ата годишнина на Ф1, той се завъртя след старта, а след това критикува екипа си за избраната стратегия.

 

Шефът на тима Матия Биното отговори, че излитането в началото е причина за резултата на Себастиан. След това се заговори, че тимът може да смени шасито на германеца и от Скудерията потвърдиха, че ще го сторят. Размяната на реплики обаче провокира въпрос дали пилотът би напуснал Скудерията преди края на сезона.

„Дори не сме го обмисляли или говорили за това – заяви Фетел. – Предполагам, че този въпрос не е само за мен. Но аз знам на какво съм способен и съм наясно, че трябва да си свърша работата. В момента нещата не вървят особено леко, но ако се успокоят и получа приличен шанс, ще го използвам.“

Себастиан обясни още, че емоциите по време на състезание и веднага след финала не са реално отражение на отношенията в отбора. „Мисля, че правим всичко възможно. Положението никога не е спокойно, ако нещата вървят зле. Според мен емоциите по време на състезание или веднага след финала не са точно отражение на нещата. Последната ми надпревара не бе добра. Опитахме да наваксаме, можехме да изберем друга стратегия, но не го сторихме. След това говорихме по въпроса, уредихме нещата и продължихме с работата. Няма особена промяна в атмосферата в сравнение с предходната седмица или седмицата преди нея,“ каза Фетел преди неделната Гранпри на Испания.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html