петък, 19 април 2024 г.

Седем часа блокада пред Румънското посолство

В 5 часа тази сутрин след съвместна акция на столичната полиция и жандармерията бяха разтурени палатковият лагер и блокадата на кръстовището през Румънското посолство в София. Тя просъществува едва 7 часа.

Според очевидци в акцията са участвали около 20 коли. За броени минути палатките и личният багаж на протестиращите са били натоварени на камиони, а барикадата от автомобилни гуми и палети бе разкарана и движението бе пуснато.

Снимка: от сайта на БНР

Така блокадата на още едно възлово кръстовище в София просъществува седем часа. В четвъртък около 22 часа протестиращи блокираха и това кръстовище в София – четвърто поред след тези пред Президенството, Ректората и Орлов мост. Така на практика столицата бе тотално блокирана. Протестиращите се заканиха да останат пред Румънското посолство 24 часа, но след седем часа полицията и жандармерията си свърши основното задължение – опазване на реда в столичния град.

Според БНР акцията е преминала без напрежения. Трима души от протестиращите са били арестувани рано сутринта в района на посолството. Задържаните са отведени в Първо райнонно управление. Двама от тях са били без лични документи, а третият не е изпълнил полицейско разпореждане.

Остават блокирани другите три кръстовища в София.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html