четвъртък, 28 март 2024 г.

Приказката на РБ (Лайпциг) в ШЛ продължава

 

 

Дебютантът в четвъртфиналите на Шампионска лига – РБ (Лайпциг), продължи приказката си в тазгодишния турнир, след като победи в Лисабон един от фаворитите в лицето на „Атлетико“ (Мадрид) – 2:1.

Гол в 88-ата минута прати германския тим на полуфинал срещу ПСЖ, който ще се играе на 18 август, а големият герой е младият американец Тайлър Адамс, който влезе като резерва и вкара победно попадение.
Лайпциг, който бе създаден едва преди 11 години, вече има право да мечтае за най-големия трофей и това благодарение не само на инвестициите, но и на 33-годишния си треньор Юлиан Нагелсман, който върши чудеса за отбора.

Всичко най-интересно на терена се случи през втората част. Германците успяха да преодолеят сгъстената отбрана на „дюшекчиите“ в 50-ата минута с триходова комбинация. Кевин Кампл намери Сабицер на десния фланг и той веднага центрира към Дани Олмо, който с глава откри резултата. Чоло Симеоне реагира, пускайки в игра младия талант Жоао Феликс, който веднага раздвижи атаката на испанците. В 70-ата минута той бе спънат с шпагат от Лукас Клостерман, което логично доведе до дузпа. Именно 20-годишният нападател застана зад бялата точка и реализира за 1:1.

Интригата напълно се разплете в 88-ата минута, когато Лайпциг поведе отново. Анхелиньо получи на левия фланг и видя непокрития Тайлър Адамс, който влезе като резерва след изравнителния гол. 21-годишният американец получи топката пред наказателното поле и стреля силно. Получи се рикошет в Савич, който заблуди Облак за 2:1.

„Дадохме всичко от себе си. Беше трудно да печелим дуелите на терена, играчите на съперника бяха по-бързи. Това бе дълга година с доста напрежение, особено след подновяването на Шампионската лига. Не успяхме да направим нещата така, както искахме“, бяха първите думи на Симеоне след поражението.

„Хареса ми ентусиазмът и свежестта на Лайпциг. Не си търся извинения. Отпадаме заслужено и можем само да поздравим съперника“, завърши треньорът на „Атлетико“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html