петък, 19 април 2024 г.

ВНС? Удобна идея за отвличане на вниманието

Александър СИМОВ
Искането на ГЕРБ за свикване на ВНС ясно показва колко им е удобна тази идея. Вие вярвате ли, че основният тумор на политическата система може да я реформира? Че мафията внезапно може да се осъзнае като манастир? Че ГЕРБ, дръжте ме да не падна, могат да предложат адекватни промени в Конституцията?
Идеята за ВНС очевидно е родена от някой инфантилен телевизионен мозък (представям си го като франкенщайнова комбинация между проф. Антоанета, Харалан и Харизанов) и всъщност цели ГЕРБ да се опитат максимално да отложат политическите последствия от протеста за себе си.
Заплитането в лабиринта на ВНС е антракт, от който те се нуждаят отчаяно. Това е тактическа маневра, а не стратегически ход. Политически фойерверк за отвличане на вниманието. Убеден съм как си го представят – пускаме дъвката „ВНС“, даваме си година и половина време за възстановяване и след това продължаваме със старите номера. Това е имитация на политика. Опит да не си платят сметката.
В анализа на Борисов напълно отсъстваха реалните причини за ситуацията у нас. А когато един лекар не описва точните симптоми, той не е в състояние да даде и правилното лечение. Това са номера от селска вечеринка и и трябва да бъдат посрещнати подобаващо – със смях и презрение.
От ФБ профила на депутата от БСП

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html