четвъртък, 28 март 2024 г.

Цветанов учредява „Републиканци за България“ на 27 август

На 20 август ще се събере инициативният комитет, а на 27 август ще бъде учредена партията на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов. Тя ще се казва „Републиканци за България”.

 

Това обяви Цветанов в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Борисов ще отиде в парламента, но няма да подаде оставка, смята доскорошният втори в ГЕРБ. Снимка: интернет

Партията ще се ситуира център-дясно в политическото пространство и нейни основни принципи са върховенство на закона, енергийна независимост и запазване на евроатлантическата ориентация на страната. Ще има структури в цялата страна и ще се финансира от дарения – подчерта Цветанов. Ще участва на изборите, където очаква да получи около 500 000 гласа, колкото според Цветанов ще получи и ГЕРБ.

 

Като най-близък евентуален коалиционен партньор Цветанов посочи „Демократична България“. След като се утвърди като парламентарна партия, „Републиканци за България“ ще кандидатства за членство в ЕНП. На въпрос би ли се коалирал с ГЕРБ Цветанов заяви, че коалициите са хубаво нещо, но само когато са на принципна основа.

 

Според Цветанов гласът от записите, за който се подозира, че е на Бойко Борисов, е на самия премиер. „А със сигурност снимките от спалнята му са правени от жена”, заяви доскорошната дясна ръка на Борисов. Той няколко пъти повтори, че не знае нищо за личния живот на министър-председателя.

 

Цветанов препоръча на Борисов да бъде разумен и да не хвърля страната в хаос. За последно двамата се чули на рождения ден на лидера на новата партия – 8 април, когато Борисов му се обадил да му честити. Когато обаче Цветанов го потърсил на 13 юни – рождения ден на Бойко Борисов, премиерът не вдигнал телефона.

 

Цветанов смята, че Борисов ще отиде на извънредното заседание на парламента днес, но няма да подаде оставка. Цветанов разкри, че има опити да се спрат хора да се присъединят към неговия проект. Той даде пример за това с Тодор Тодоров от Силистра, а спортният министър Красен Кралев разпитвал из Варна гербаджии за намеренията на Цветанов, което въобще не му било работа.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html