сряда, 24 април 2024 г.

Божков обеща да се разправи лично с Шиши

Васил Божков, бизнесменът с 18 повдигнати обвинения, укриващ се в Дубай, поднесе нова порция обвинения срещу Делян Пеевски, когото нарече Шиши.

Както стана традиция, той използва своя Фейсбук профил, за да хвърля обвинения в корупция и престъпления към управляващите – Бойко Борисов, Владислав Горанов, Севдалина Арнаудова и др. Този път в неговия обсег попадна Делян Пеевски.

Публикуваме думите на Божков без редакция:

Разграбването на световно-културно историческо наследство се извършва след преките заповеди на Делян Пеевски. Инструментът, както обичайно, е прокуратурата. Грабежът се координира от човека на Шиши, отговарящ за краденето на пари от обществените поръчки – Иван Мирински. Той се разпорежда с действията на прокуратурата и с полуграмотните чиновници, участващи в разграбването.

На всеки от участвалите в разграбването държавни служители ще бъде потърсена персонална съдебна отговорност. Иван Мирински също ще отговаря за действията си пред закона.

С Шиши ще се разправям лично.

#БъдетеЗдрави

„Антени“ припомня, че Божков се закани да участва на следващите избори за парламент. Той учреди своята организация „Българско лято“, която смята да превърне в партия съвсем скоро. Даже вече търси участници в нея, като изброи 10 свои цели:

1. Върховенство на закона
2. Независимост на властите
3. Отпадане на имунитета за народни представители
4. Референдуми за важни обществени теми
5. Електронно гласуване и администрация
6. Оптимизиране на държавните служители
7. Прозрачност на отношенията между бизнес и власт
8. Персонална съдебна отговорност към държавни служители, нарушили закона
9. Финансова ревизия на досегашното управление
10. Да възстановим авторитета на България на международната сцена

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html