вторник, 16 април 2024 г.

Anteni научи: Искаме служебна победа над Ейре

БФС може да поиска служебна победа над Ейре, научи anteni.bg. Става дума за срещата на националите от новото издание на Лигата на Нациите.

Има голяма вероятност мачът между България и Ейре, който бе насрочен за 3 септември в София, да не се изиграе по план, или поне няма да е на Националния стадион „Васил Левски“.

Промяна ще настъпи в мястото на мача, а причината е пандемията от коронавирус. Това обяви президентът на ирландската федерация Гари Оуен, който категорично изключи възможността отборът да пътува до София.

Главният фактор за решението е, че при всички положения играчите на Ейре ще трябва да изкарат задължителна карантина след прибирането си в Дъблин, независимо от статута си на футболни национали.

Това ще им попречи да изиграят домакинството си срещу Финладния, което е три по-късно.

„Единият вариант е да играем в Дъблин, другият е УЕФА да ни прати на неутрален терен. В момента няма как да отидем да играем мача в София“, обяви Гари Оуен.

В тази ситуация не се изключва възможността след нежеланието на ирландците на пътуват до София от БФС да поискат служебна победа 3:0, твърдят източници на anteni.bg.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html