петък, 19 април 2024 г.

Борисов: Обучаваме децата, за да протестират (ВИДЕО)

„Поехме и изпълняваме ангажимента си за обновяване и модернизиране на кабинетите по математика и природни науки в 160 училища в България. За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лева“, съобщава премиерът.

Подкрепяме семействата с деца до 14 години като им осигуряваме право на месечна целева помощ по време на извънредно положение или извънредна епидемична обстановка. Помощта ще е в размер на една минимална работна заплата. На нея ще могат да разчитат родителите, които не могат да работят дистанционно от вкъщи и нямат възможност за платен годишен отпуск. За прилагането на новата мярка за справяне с последиците от COVID-19 осигуряваме по 20 милиона лева на месец. Във времена на безпрецедентно изпитание като пандемията от коронавируса това е добро решение за работещите родители.

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 12 август 2020 г.

“Децата да имат най-доброто, за да може младите хора, децата, учениците, като ги обучим добре, след това да излязат на протест”, казва още Бойко Борисов.

Средствата са за реализирането на дейности по национална програма. Тя е насочена към училища с иновативни практики и за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии и математиката.

Какво написа още премиерът:

„Подкрепяме семействата с деца до 14 години, като им осигуряваме право на месечна целева помощ по време на извънредно положение или извънредна епидемична обстановка.
Помощта ще е в размер на една минимална работна заплата. На нея ще могат да разчитат родителите, които не могат да работят дистанционно от вкъщи и нямат възможност за платен годишен отпуск. За прилагането на новата мярка за справяне с последиците от COVID-19 осигуряваме по 20 милиона лева на месец. Във времена на безпрецедентно изпитание като пандемията от коронавируса това е добро решение за работещите родители.“

Борисов започна изявлението си с постиженията на управлението на ГЕРБ според него. И допълни: „Сивият сектор все повече намалява, защото хората разбраха, че когато спазват законите, е много по-добре“. 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html