четвъртък, 25 април 2024 г.

Бившa звезда на ЦСКА е на полуфинал в Европа

„Шахтьор“ (Донецк) разби Базел с 4:1 и е на полуфинал в Лига Европа. Бившият нападател на ЦСКА – Жуниор Мораеш, даде тон за победата още с първата атака в мача. 20 минути по-късно Тайсон удвои, а в този момент битката сякаш бе решена.

Алан Патрик и Додо покачиха до 4:0, а в последните секунди Рики ван Волфсвинкел вкара почетно попадение за швейцарците, което нямаше никакво значение.

В другия мач от Топ 4 „Севиля“ победи с 1:0 „Уулвърхемптън“ в Дуисбург.

Двата тима изиграха много равностоен и оспорван сблъсък, който в крайна сметка се реши от ранния пропуск от дузпа за английския тим и от късния гол в полза на андалусийците, които имат пет трофея в надпреварата.

В 11-ата минута реферът посочи бялата точка след мощен пробив на Адама Траоре, който беше препънат в пеналта. Голмайсторът Раул Хименес обаче не стреля добре от бялата точка и Ясин Буну спаси.

Постепенно „Севиля“, който бе далеч по-активният отбор на терена, а категоричното владеене на топката в 76% от времето напълно затвърждава това, подобри играта си и създаде по-опасните положения. Усилията на испанците дадоха резултат в 88-ата минута, когато Евер Банега центрира и Лукас Окампос с глава прати топката в далечния ъгъл на Руи Патрисио за победното 1:0.

По волята на жребия „Севиля“ ще спори за място във финала срещу „Манчестър Юнайтед“ в неделя, а ден по-късно „Шахтьор“ ще се изправи срещу „Интер“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html