петък, 19 април 2024 г.

Първо в Аnteni: Ясен е новият собственик на „Ботев“

Сдружението ПФК „Ботев“ (Пд) има решение на въпроса със собствеността на клуба, научи anteni.bg. Това е Илиян Филипов, собственик на фирма ПИМК. Феновете вече са разговаряли с него и той почти е приел да оглави пловдивския гранд. Всичко ще стане окончателно ясно на Общото събрание, което трябва да се проведе на 21 август.

След дербито с „Локо“ Пд, спечелено с 2:0, покуристът в ръководството на „жълто-черните“ Асен Караславов начерта доста черна картина относно бъдещето на тима.

„След прехвърлянето на акциите аз лично съм много притеснен, и не само аз. Имах разговори със сдружението, по техни думи няма нищо сигурно, те нямат възможност да осигурят целия бюджет. Искам да изкажа благодарност към г-н Самуилов и целия борд на директорите – те направиха така, че този отбор да го има“, сподели той.

„Сдружението не казва нищо конкретно. Когато ми кажат, че има сигурен човек, който иска да издържа клуба, ще ви го кажа и аз. За момента няма такъв и мисля, че няма и да има. Със сигурност това ще се отрази на отбора – ние сме нов отбор, всеки един чужденец идва за пари. Когато няма пари, няма как това да не се отрази на отбора. Чакаме 21 август, когато е Общото събрание. За мен без Георги Самуилов и другите хора от борда няма как да функционираме спокойно. Още двама и селекцията, която треньорът е поискал, ще бъде изпълнена на 100%“, каза още Караславов.

Разследване на anteni.bg обаче показа, че нещата не стоят точно така. В разговор с фенове Филипов е казал, че не изключва възможността да поеме издръжката на клуба. Той обаче има някои условия.

Цялото ръководство ще бъде сменено. Бизнесменът ще заложи на свои хора, които да управляват тима. Отборът стартира много силно в първенството – с 2:0 срещу градския съперник „Локо“, а направената селекция от Ферарио Спасов вдъхва допълнителни надежди и ще е грехота да бъде съсипан отборът.

Филипов ще се заеме и с довършването на Колежа, което най-много вълнува бултрасите. Те са готови да изчакат година-две за челно класиране на тима, ако за сметка на това се завърнат на ст. „Христо Ботев“.

Както е известно, доскоро собственик на Ботев беше Георги Самуилов, който вече обяви оттеглянето си, но обеща да продължи да помага. Бизнесменът прехвърли своя дял от 60% на сдружението ПФК „Ботев“ (Пловдив). Ако се стигне до разбирателство с Илиян Филипов, то той ще получи контролния пакет акции на „жълто-черните“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html