Начало ВОДЕЩИ НОВИНИ Извънредно заседание на НС на 13 август, чака се протест

Извънредно заседание на НС на 13 август, чака се протест

Парламентът се събира на извънредно заседание на 13 август, четвъртък, от 09:00 часа, предаде БНР.

То ще се състои по искане на БСП, а дневният ред ще включва гласуване на проекторешение за задължаване на правителството в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета в Народното събрание заради социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от Covid- кризата.

От БСП също така искат изслушване на Бойко Борисов и вътрешния министър Христо Терзийски за насилието над журналисти и протестиращи по време на  Националната конференция на ГЕРБ миналата седмица.

По информация на „Антени“, се очаква протестиращите да се активизират в деня на заседанието, за да упражнят натиск върху депутатите и премиера.

В момента те се намират в лятна ваканция и протестите се провеждат пред празни прозорци. Извънредното заседание, особено ако Борисов бъде там, е идеален момент за недоволните да бъдат чути от тези, срещу които протестират.

В последните 2 седмици на протеста членовете на кабинета и народното събрание, част от управляващата коалиция, криеха свои публични и медийни участия. Причината бе, че протестиращите ги причакваха пред телевизиите, за да скандират своите искания и да затруднят придвижването на политиците.

Очаква се същото да се случи и на 13 август.