четвъртък, 28 март 2024 г.

Извънредно заседание на НС на 13 август, чака се протест

Парламентът се събира на извънредно заседание на 13 август, четвъртък, от 09:00 часа, предаде БНР.

То ще се състои по искане на БСП, а дневният ред ще включва гласуване на проекторешение за задължаване на правителството в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета в Народното събрание заради социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от Covid- кризата.

От БСП също така искат изслушване на Бойко Борисов и вътрешния министър Христо Терзийски за насилието над журналисти и протестиращи по време на  Националната конференция на ГЕРБ миналата седмица.

По информация на „Антени“, се очаква протестиращите да се активизират в деня на заседанието, за да упражнят натиск върху депутатите и премиера.

В момента те се намират в лятна ваканция и протестите се провеждат пред празни прозорци. Извънредното заседание, особено ако Борисов бъде там, е идеален момент за недоволните да бъдат чути от тези, срещу които протестират.

В последните 2 седмици на протеста членовете на кабинета и народното събрание, част от управляващата коалиция, криеха свои публични и медийни участия. Причината бе, че протестиращите ги причакваха пред телевизиите, за да скандират своите искания и да затруднят придвижването на политиците.

Очаква се същото да се случи и на 13 август.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html