петък, 29 март 2024 г.

Георги Тодоров за ситуацията в „Левски“: Трябва да продаваме футболисти, за да можем да съществуваме

 

Наставникът на „Левски“ Георги Тодоров прикани феновете за по-голяма активност след поражението на тима с 0:2 от „Берое“ на „Герена“.
„Положението в клуба го знаем само няколко души, които сме всеки ден тук. Наистина не е много леко. Приканвам феновете да участват активно в кампанията с абонаментните карти и екипировката, за да помогнат на клуба. Второто полувреме не стояхме толкова лошо срещу един от най-добрите отбори в България. Нямаме никаква скамейка. В средата на терена излиза един човек и трябва да пусна друг, който не е играл на тази позиция“, не скри част от проблемите наставникът. „Дано стане това, което сме си набелязали, но това ще се случи и с оправяне на финансовото положение в клуба. Трудно изживявам загубите. На тези години това не е най-доброто за мен. Винаги съм бил оптимист и се надявам да можем да вземем хора, с които отборът ще изглежда така, както трябва да бъде. В такава ситуация сме, че трябва да продаваме футболисти, за да можем да съществуваме. Другото е с картите и екипировката“, смята Тодоров.
Капитанът на „сините“ Николай Михайлов пък призова всички в клуба да спрат да се оплакват. „Не мога да кажа на феновете да забравят за успехи. Благодаря им за подкрепата. При положение че последните 12 години, 10 собственици, 20 треньори, 200 футболисти е така… Няма как да забравим. Десет години не направихме нищо с високите бюджети, а сега какво? Трябва да развиваме този отбор, защитата е нова, халфовете млади. Реалността е такава, че физически ще издържим, психически – някои – не. Преходът от юношески футбол към мъжки е тежък. Те трябва да играят добре. В момента не можем да си позволим. Ако имаш финансите, купуваш 6-7 играчи, стиковате играта и продължавате. Сега трябва да продаваме, за да се издържа клубът. Който не го разбира, знае къде е вратата. Който го разбира, продължаваме”, акцентира Михайлов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html