четвъртък, 18 април 2024 г.

„Афис“: 50% от българите искат нови избори

Половината българи искат нови избори, показват данните от национално представително изследване на „Афис“.

Според социологическата агенция само 19% от запитаните искат запазване на кабинета. „Въпреки че съвсем наскоро имаше смяна на министри, 16 на сто подкрепят нови рокади в кабинета“, каза социолигът Стефан Георгиев от „Афис“ в студиото на bTV.

Проучването на социологическата агенция показва какви са настроенията на българите в различните населени места. Въпреки че протестите са концентрирани предимно в София и няколко други по-големи града, очакванията са сходни и в по-малките общини.

49 на сто от столичани се обявяват за нови избори, 58% от жителите на областните градове искат предсрочен вот, в по-малките градове незабавна промяна декларират 46 на сто, като в селата по-малко от половината желаят провеждане на предсрочни избори – 44%.

Георгиев добави и още един любопитен детайл – проучването на „Афис“ сочи, че има сериозен спад сред електоралната подкрепа в редиците на симпатизантите на коалиционните партньори. 27 на сто от хората, които са гласували за „Обединени патриоти“, сега не биха го направили.

Изследването е проведено сред 1200 души по телефона в периода 3-5 август

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html