понеделник, 26 февруари 2024 г.

И Марешки заплаши с блокади

Партия „Воля“ ще блокира някоя медия, ако затварянето на кръстовища продължи, заяви по „Нова“ лидерът на партията Веселин Марешки. Той обвини медиите в едностранчиво отразяване, тъй като имало хора, които подкрепят протестите, без да пречат на гражданите.

„В момента съотношението „за“ и против“ протестите е фифти-фифти. А като слушам медиите, излиза, че 90 на сто подкрепят протестите“, каза зам.-председателят на парламента.

Марешки шашна депутатите, като се появи в парламента със специално облекло против коронавируса. Снимка: интернет

„Ще блокираме една медия. Логиката ни е същата като на тези, които блокират Орлов мост. Искам да покажа абсурдността на положението. Какво са виновни другите граждани, че да ги блокираме? Може да блокираме и централата на Христо Иванов. Да блокираш нещо, което няма общо с това, срещу което протестираш, е абсурдно”, смята Марешки.

Той обясни, че е провокиран от ситуация, на която е станал свидетел – протестиращи в София си правили снимки и възторжено коментирали как са „прецакали гражданите”.

Марешки обяви в ефира на „Здравей, България”, че социологически агенции са му искали пари, за да повишат рейтинга на партията му. Той заяви, че е получавал оферти за между 10 000 и 40 000 лв. и след отказ да си плати процентите в публикуваните данни са били занижавани. Според депутата било публична тайна какви са тарифите за повишаване на рейтинга.

„Мога да си вдигна процента в социологическите проучвания. Много добре се знае колко е тарифата. Това е публична тайна. Аз имам достатъчно пари и мога да си го позволя. Много социологически агенции са идвали в офиса ми с оферти. Чувал съм оферти и от 40 000 лв. на изследване, стигали сме и до 10 000 лв.”, обяви Марешки.

Той обясни, че според предварителни данни от изследвания доверието към партията му е с едни проценти, а след отказ от негова страна да си плати цифрите в официалните данни биват занижени. Марешки обаче винаги отказвал, тъй като няма амбиции за властта и е готов веднага да подаде оставка, за да гледа децата и внуците си.

„Не искам да си плащам за фалшив пиар. Правя това, което мога да правя. Ако хората го харесват, ще продължавам да го правя за тях”, обясни той.

Към днешна дата социолозите дават на „Воля“ 0,5 на сто, припомни водещата Лора Инджова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html