четвъртък, 25 април 2024 г.

Григор Димитров под въпрос за US Open

Най-добрите тенисисти в света, сред които и българинът Григор Димитров, са все по-близо до бойкот на US Open. Вече е известно, че играчите от Топ 20 в световната ранглиста на АТР са изразили намерение групово да пропуснат Откритото първенство на САЩ, което трябва да започне на 31 август.

Това е станало по време на видеоконференция между АТР и Тенис асоциацията на САЩ. Най-добрите тенисисти, водени от Ноле и Григор, са заявили, че няма да пътуват до Ню Йорк, ако при завръщането си в Европа за участие в други турнири от календара ще трябва да са под карантина.

Известно е, че Димитров и Джокович, които изпитаха на собствен гръб какво е да си заразен с COVID-19, все още не са потвърдили, че ще пътуват за Ню Йорк.

Нещо повече. Оказва се, че организаторите искат играчите да нямат претенции в случай на заразяване с коронавирус или дори смърт. Според последните информации домакините възнамеряват да приканят всеки един от участниците да подпише подобен протокол. Това разкри холандският тенисист Уесли Кулхоф. Той публикува в социалните мрежи пълния текст на споразумението, като според него играчите и техните екипи сами носят отговорност в случай на зараза с вируса, травма, друго заболяване или дори при смъртен случай, даже ако това стане при небрежно поведение на хората, които организират турнирите. Всички разногласия между тенисистите и организаторите ще се решават чрез арбитраж в затворен процес, но с една дума, играчите нямат абсолютно никаква застраховка на този етап, което поставя участието на звездите под въпрос.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html