петък, 19 април 2024 г.

След Божков чакаме Братя Галеви и Митьо Очите в парламента

Калоян Константинов

Днес Божков пусна сайта на своя граждански проект с мераци да става партия „Българско лято“. По този повод се замислих, че ако бизнесменът иманяр влезе в парламента – това ще е краят на задкулисието.

Краят, защото задкулисието ще стане предкулисие. Вече няма да се чудим като в „Минута е много“ кой мафиот или олигарх дърпа конците. Те направо ще започнат да ни работят от парламента.

Това ще венчае тъжната еволюция на българската демокрация през последните години – от царя, който привидно не беше контролиран от мафиоти и олигарси, през Станишев, който очевидно беше контролиран от тях, стигайки до Борисов, който сам си беше наполовина мафиот. Е, сега вече 100-процентов мафиозо ще ни е премиерозо.

Е, може би не чак премиер, но човек може да помечтае. След Божков очакваме Митьо Очите да стане министър на образованието. Ковачки и Домусчиеви няма какво да се правят повече на ни лук яли, ни лук мирисали. Вместо да плащат на разни министърчета – ами направо те да почват да министерстват.

Ковачки да е министър на икономиката, а Домусчиев на финансите. Така ще започнат най-сетне българите, избягали в чужбина, да се завръщат в родината. Като Братя Галеви например.

Малко конкуренция да се създаде на Пеевски и Доган. А и така най-сетне ще излязат на светло всички влечуги на българското задкулисие.

Шегата настрана, но политически проект на Васил Божков (независимо дали спонсориран от него или с прякото му участие) има реален шанс да влезе в парламента. Нещо, което би било по-лошо падение и от Бареков, дори и от Яне Янев.

Та той е мафиот. Едно към едно. Бизнесмен бил. Да, бе. Колкото Сидеров е честен и почтен родолюбец.

Въпреки това все по-често слушам разни хора да говорят… По таксита, по пейки, в градския транспорт, в социалните мрежи. Казват: „Божков може да е крал малко, ама той кой не е? Поне е мъж на място и няма да лъже като тия“ / „Вижте тия нещастници как го нарочиха, искат да му съсипят бизнеса“ / „Божков е истински мъжкар, ей такива ни трябват. Сам е изградил всичко, без чужда помощ“. И тъй нататък.

Ей богу, в лудница ли живея? Така тръгнало, като нищо 4% ще изкара. Това е лудост, казвам ви!

Невинен бил, жертва бил. Той сам призна, че години наред е давал милиони левове подкупи на управляващите, за да не му закачат хазартните и други бизнеси, с които е ощетил държавата с милиарди. Милиарди! Това са детски градини за вашите деца, пенсии за бабите ви и пътища за колите ви.

Защото, ако не знаете, подкуп се иска и се дава. Или се предлага и взема. В него винаги има 2 страни, които си взаимодействат. Сега нещо е станал неудобен и управляващите решили да го разкарат от играта. И той пропя. А преди това сливи ли имаше в устата? Ако иска да се изкара бяло агне, което не е можело да каже „не“, а са го изнудвали… Хм, аз лично не знам човек, дето може да рекетира Черепа.

Един господ знае колко още далавери, престъпления и корупционни схеми крие той. Надяваме се да разберем де. В най-добрия случай Божков, Борисов, Пеевски и антуражът им ще се избият в компроматна война, като изкарат всичките си кирливи ризи наяве.

Ние можем само да чакаме и да се надяваме. И да гласуваме, но в никакъв случай не за престъпници.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html