вторник, 23 април 2024 г.

Протестиращите отварят кръстовището при СУ

Кръстовището при СУ ще бъде отворено от протестиращите като знак на добра воля към гражданите на столицата, предаде БНР.

Те ще се преместят при палатковия лагер пред Министерския съвет.

Хора от лагера споделиха, че нощта е преминала спокойно. Полицията се е държала изключително добре и дори е съдействала на хората.

Никола Вапцаров от организаторите сподели и как е минала нощта там:

„Целта на нашия протест тук на това кръстовище вече приключи. Ние доказахме, че държавата не може така да третира гражданите си и затова отново завзехме кръстовището. Днес освобождаваме кръстовището с цел да улесним нашите съграждани да могат да пътуват по-лесно с градския транспорт. Да могат отново да се придвижват свободно и ние преместваме този лагер пред МС, защото очакваме днес Бойко Борисов да вземе важно решение“, коментира Никола Вапцаров, един от от протестиращите.

На „Орлов мост“ положението също е било добро, макар че полицията и управляващите се заканиха лагерите да бъдат насила премахнати.

Засега такова нещо не е станало. Припомняме, че много граждани от страната докладваха, че към София последните 2 дни се движат полицейски екипи от цялата страна. Вероятно, за да премахнат блокадите.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html