сряда, 24 април 2024 г.

Какво иска да каже Борисов?

Автор: Тодор Токин/anteni.bg

Тодор ТОКИН

„Домът е там, където те се усмихват. Винаги е добре да си поговориш с дете, най-верните решения идват от тях. Време за техните усмивки и моите решения“!

Тези думи на премиера Борисов, написани под снимка във фейсбук страницата му, на която е с двете си внучета Бойко и Иван, от неделя вечерта са тема № 1 в социалната мрежа и всички други медии.

Какво всъщност ни казва премиерът?

Първо, че най-верните решения идват от децата. Нали никой не се съмнява, че ако Борисов ги попита: Какво искате, дядо да бъде винаги при вас или да ви вижда само веднъж-два пъти през седмицата“ отговорът на Бойко-младши и на Иван ще бъде „Винаги при нас“.

Време е и най-малкият – Иван – да се усмихне. Снимка от ФБ страницата на Бойко Борисов

 

Това ще върне техните усмивки, за което премиерът казва, че е време. А сигурно те не са се усмихвали досега, защото дядо го е нямало винаги при тях.

Второ, време е за моите решения – пише още премиерът. Това води до мисълта, че досега волю-неволю се е съобразявал с решенията на коалиционните си партньори Каракачанов и Симеонов и най-вече с това да не подава оставка и да изкара мандата си докрай. Което може да се приеме и като решение под натиск, защото не самият Борисов го обяви, а това стори Валери Симеонов, който дори вече не е и вицепремиер.

Първия път, когато подаде оставка, Борисов не се съобрази с никого, тъй като правителството си беше само на ГЕРБ. Втория път, когато дезертира, бе в коалиция с Реформаторския блок, чиито лидери научиха за решението на премиера от журналистите, които искаха техните коментари. Това бе най-голямата грешка на Борисов – да подаде оставка без никакви обективни причини, само защото е загубил президентските избори. А това беше ясно, че ще стане, още когато номинира срещу Радев абсолютно неизбираемата Цецка.

Така че е много вероятно и третата оставка да не бъде съгласувана с никого. Или може би само с Бойко-младши и братчето му Иван.

Така де – Симеонов и Каракачанов да не би да са по-важни?

А написаното от Борисов може да има и друго тълкувание. За да се върнат усмивките на внучетата, той няма да подаде оставка и да даде държавата в ръцете на президента Радев, БСП, Мая Манолова и т.н. Защото светлото бъдеще на Бойко-младши и на малкия Иван е гарантирано само ако дядо продължи да бъде премиер…

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html