петък, 19 април 2024 г.

Жаблянов: БСП не е ефективна, ние сме виновни за протестите

Валери Жаблянов. Снимка: bTV

Депутатът от БСП Валери Жаблянов заяви в ефира на „Нова“, че партията му е без позиция за протестите срещу правителството и Иван Гешев. БСП се въздържа от коментар и спрямо ситуацията в България.

Според него, няма нужда от конкретна позиция в момента, тъй като БСП винаги е подкрепяла законността и реда.

Друга причина за пасивността на левицата е нейната вътрешна борба. На 12 септември предстои гласуването за нов председател на партията. Това изразходва енергията на партията и тя няма как да се ангажира по други фронтове:

„Корнелия Нинова е взела всички функции на партията. Тя съобщава позицията на БСП. Вече трети месец не се събира ръководството на партията, за да направи оценка на случващото се в страната” , изрази своята критика депутатът.

Жаблянов е един от четиримата кандидати за поста на Нинова. Както „Антени“ писа вече, изглежда слабо вероятно той да я замести на поста. По всичко личи, че битката за лидерството на левицата ще е между Корнелия Нинова и Кирил Добрев.

Червеният депутат обаче изрази остра критика към БСП, която не била ефективна парламентарна опозиция. Той е категоричен, че партията му носи вина за протестите, защото не е изразила недоволството на гражданите, което е наложило те да излязат на улицата и да го изразят сами.

„Когато голяма част от българското общество изразява на площадите и улиците своето политическо недоволство от управлението и не застава зад парламентарната опозиция, това означава, че тя, в частност и Нинова с нейния политически курс, са били неубедителни за опозиционно настроеното общество”, заяви той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html