четвъртък, 28 март 2024 г.

Професор по история без грешна прогноза от 1984 г. обяви кой ще е новият президент на САЩ

Алан Лихтман, професор в Американския университет във Вашингтон, който предсказа победата на петима президенти, направи прогноза за президентските избори през ноември, съобщава CNN.

За да определи победителя, историкът използва своя собствена система, „13 ключа”, която оценява фактори като икономиката, заеманата позиция, социалните вълнения и скандалите, както и личната харизма на кандидатите.

„Тайната е да следваш голямата картина. И не обръщайте внимание на анкети, анализи, ежедневни възходи и падения на рейтинга“, разкрива Лихтман тайната на системата си.

Говорейки за това кой ще спечели президентските избори през 2020 г., професорът е убеден, че настоящият държавен глава Доналд Тръмп ще загуби Белия дом. Така той предсказа победа на демократичния кандидат Джо Байдън.

Лихтман с точност прогнозира резултата от изборите от 1984 г., когато Роналд Рейгън беше избран за втори мандат. Единственото предсказание, което не се сбъдна, се отнася до кандидата за демократичен президент Ал Гор. Историкът прогнозира победата му през 2000 г. и Гор би могъл да спечели народния вот, ако Върховният съд не се беше произнесъл да се спре преброяването на избирателите във Флорида, заради което председателството отиде при Джордж У. Буш. Така професорът настоява за точността на всичките си прогнози.

Алан Лихтман е американски историк и политолог. Той стана известен с факта, че използвайки собствен метод, девет пъти поред предвиждаше кой от кандидатите ще стане президент на Съединените щати.

Лихтман прогнозира избора на Тръмп през 2016 г., но в същото време направи предсказание за импийчмънт. Той заяви, че държавният глава ще бъде отстранен от председателството от Конгреса на САЩ, където републиканците имат мнозинство. Върхът на Републиканската партия предпочита да вижда лидера на страната, избран в двойка с вицепрезидента на Тръмп Майк Пенс, когото познава и му има доверие.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html