сряда, 24 април 2024 г.

Валери Симеонов: Оставаме!

„Министър-председател остава Бойко Борисов. Няма други варианти пред нас. Имаме работа за вършене и в парламента, и в изпълнителната власт. Правителството е стабилно и оставки няма да има”.

Това обяви лидерът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов след коалиционния съвет на управляващите партии ГЕРБ и „Обединени патриоти“ при премиера Бойко Борисов.

Валери Симеонов бе единственият представител на управляващата коалиция, който се появи пред медиите след края на съвета.

Той категорично опроверга вицепремиера Томислав Дончев, който по-рано бе заявил, че е бил обсъждан вариант правителството да подаде оставка в края на септември. „Оставки няма да има нито през септември, нито през октомври“, подчерта Симеонов.

Кабинетът няма да се поддаде на уличния натиск и да избяга от отговорност, заяви още съпредседателят на „Обединени патриоти“. Според него политическа криза няма, а протестите са малки маргинални групи, концентрирани в София.

„Правителството си има програма и икономическа стратегия. Приоритетите на кабинета ще бъдат в посока борбата с битовата престъпност, повишаване на пенсиите, подобряване на социалните услуги и стандарта на живот. На дневен ред са и проблемите за справяне с кризата заради коронавируса”, добави още Симеонов.

Той посъветва всички политически партии да се подготвят за изборите, които „ще са тогава, когато е по конституция“.

Снимка: Дарик нюз

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html