четвъртък, 25 април 2024 г.

Борисов все по-близо до оставката. Севделина Арнаудова подготвя избори

Властта на ГЕРБ все повече се тресе и изглежда, че скоро ще очакваме оставка на правителството.

Севдалина Арнаудова. Снимка: bTV

Няма друго логично обяснение на оставката на Севделина Арнаудова, скандалната пиарка на Бойко Борисов.

Днес тя обяви, че напуска Министерския съвет, като се прехвърля на работа в партийните структури на ГЕРБ.

Новината идва насред провеждащата се днес национална конференция на ГЕРБ в „София Тех Парк“. Все още не са ясни детайлите на обсъжданото там, но източници на „Антени“ твърдят, че лидерът на партията ще даде насоки за предстоящи предсрочни парламентарни избори.

Избори без шофьор

Ако това се случи, ще значи, че Борисов досега няма изкаран нито един пълен мандат, а управлението му винаги завършва с оставка.

Независимо дали изборите ще са редовни или извънредни, те ще бъдат сред най-тежките за ГЕРБ, защото бившата дясна ръка на Борисов – Цветан Цветанов – напусна партията и обяви сформирането на своя-собствена през септември.

Добре известно е, че именно Цветанов ръководеше партийните структури на ГЕРБ из страната, както и уреждаше „сивия сектор“ на гласуването с контролирания вот.

Държавен служител милионер

Припомняме ви, че Севделина Арнаудова е сред най-приближените лица на Борисов. За нея Васил Божков заяви, че е идвала до офиса му лично, където той е давал милиони левове „такса спокойствие“ на управляващите. „Севделина прави страхотни неща“, коментира Борисов в разгара на разкритията за къщата в Бистрица и задочния спор на фейсбук профила й с хазартния бос, когато самата тя се нарече Шехерезада.

Разследване на биволъ доказа, че гербаджийката, която заедно със съпруга си живее на 2 държавни заплати, си е купила преди година вила за над 1 милион лева. Преди 2 години е взела и апартамент за над 350 000 лева.

Изглежда, че на нито един от органите за борба с корупцията или НАП не му се е сторило странно това. Въпреки публикациите по медиите Арнаудова излезе чиста от целия скандал.

Кой ще я смени?

Александър Ненков (вляво) и Никола Николов

Все още не е ясно кой ще замести Арнаудова, която в последно време се превърна и в оператор на обиколките на Борисов с джипката из България, които излъчваше на живо във Фейсбук.

Мястото ѝ може да бъде заето от Никола Николов, друг пиар в екипа на премиера, който в последно време е доста гласовит по медиите. Или Александър Ненков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html