сряда, 24 април 2024 г.

36 000 лв. за неизползваеми кошчета. Ово е стандарт!

Куп пари за неизползваеми кошове
Снимка: Спаси София

Както знаем, София е сред най-богатите градове в света. Тя може да си позволи да харчи колкото си пожелае за градска мебел, която после дори да не използва.

Като да даде 36 000 лева за супермодерни кошчета за боклук, които да не работят. Или 2800 лв. за чешмички, които да са счупени.

За този случай сигнализираха от „Спаси София“, гражданската организация, която следи изкъсо безбройните нередности в общината.

След ремонта за 21 милиона лева около „Св. Александър Невски“ проблемите, както е станало традиция, започнаха да никнат като гъби:

Настилките, наредени за между 300 и 670 лв./кв.м, са грозни, криви, нискокачествени, хлътнали, а на места изпочупени;
Пренареденият паваж по улиците не изтрая и година и вече е в аварийно състояние, дори под прозорците на кмета на ул. „Московска“;
Тоалетната за 101 000 лв. в градината пред „Кристал“ е скрита зад строителни огради и не може да проработи повече от година;
Чешмите до Народното събрание за 2800 лв. бройката са счупени, не работят и няма кой да се сети, че трябва да се поддържат;
Подземните контейнери, за всеки от които платихме по над 9000 лв., са облепени в найлони и не работят, за което ни информира хартийка, поставена в джоб, залепен с тиксо.

Има ли кмет София?

Гражданската организация накрая изразява възмущението си от това, че се прахосват за ремонти милиони:

„Общината като че ли няма кмет. Няма кой да удари по масата, да потърси отговорност, да санкционира, да изисква, да наказва. Градът върви по инерция – безидейно, хаотично и неорганизирано. Г-жо Фандъкова, изобщо ще е GOTOVO ли някога?!“

От „Антени“ припомняме, че сред основателите на „Спаси София“ е общинският съветник Борис Бонев. На предишните избори за кмет на столицата той постигна завидното четвърто място, имайки предвид, че проведе кампанията си изцяло с дарения и доброволен труд.

Зад него не стоеше нито една политическа сила, а вместо това той и екипът му събраха популярност с акциите си през годините, разобличаващи некадърността на управлението на София.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html