четвъртък, 25 април 2024 г.

Христо Иванов: „Росенец“ е нулевият пациент на корупцията

„Това място е нулевият пациент на българската корупционна система“, заяви лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов. Той отново стъпи на Росенец, на плажа край летните сараи на Ахмед Доган, когото иронично нарече „скромен философ“.

Бившият правосъден министър допълни, че все още няма отговор от НСО дали охраната на Пеевски и Доган е свалена. Общинският съветник Димитър Иванов показа акт за публична държавна собственост от 1996 г. с номер 2583. От него става ясно, че по документи кеят е дълъг 40 метра. Реално е 240 метра.

Иванов призова Валери Симеонов да разруши яхтеното пристанище на почетния лидер на ДПС. Достъпът до плажа, който е публична държавна собственост, е бил отрязан и никой не е бил допускан да премине. Едва днес незаконните ограждения са били махнати, след като Иванов съобщи в социалните мрежи, че пътува към Росенец.

Бургазлии обещаха всеки ден да проверяват какво се случва и дали българските институции си вършат работата.

„Без граждански натиск не можем да се справим с беззаконието. Става дума за първоизточника на българската корупция, моделът започва оттук, това е знаково място, затова сме тук“, допълни Христо Иванов, преди да потегли към базата на „Лукойл“.

С пари, събирани от симпатизанти на „Демократична България“, ще се издигне пилон на плажа, на който да се вее българският трибагреник.

Пак плащаме охраната на Доган

Иванов посочи, че тези дни компанията, която управлява и ТЕЦ-Варна, собственост на Доган, е регистрирала фирма за охрана. Очаква се почетният председател на ДПС да замени гардовете си от НСО с частни охранители, на които той плаща.

Парите обаче отново ще са платени от българския данъкоплатец, защото досега ТЕЦ-Варна е получил над 150 милиона лева от държавата, все за студен резерв.

Освен всичко друго, това е проблем и поради съмненията, че ТЕЦ-ът изобщо може да функционира и да произвежда енергия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html