петък, 19 април 2024 г.

Протестът блокира София и днес (списък с промените в маршрута на транспорта)

снимка: anteni.bg

Блокадите в столицата продължават и на 26-ия ден от протестите с искането за оставка на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

И днес няма да може да се преминава през кръстовищата на Орлов мост, Ректората на СУ и президентството. Изместеният трафик създава задръствания по булевардите и уличките, заобикалящи основните пътни възли, които са спрени за движение.

Промени в градския транспорт

Блокадата налага промени в разписанията и маршрутите на линиите на градския транспорт 9, 72, 75, 76, 84, 94, 184, 204, 304 и 604 (за автобуси) и 1, 2, 4, 5, 7, 8 и 11 (за тролейбуси). По-долу е списъкът на ЦГМ, валиден за 3 август:

– линии № 9 и 75 въртят на Военна академия;

– линии № 84, 184, 280 в посока Орлов мост въртят преди него и обратно по маршрута;

– линии № 72, 76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. „Др. Цанков“, бул. „П.Яворов“, след това са по маршрута им двупосочно;

– линия № 94 върти на ул. „Гурко“ и обратно по маршрута;

– линия № 213 в посока „Младост“ е отклонена по бул. „Мадрид“ ,бул. „Ситняково“ и по бул. „Цариградско шосе“ по маршрута си;

– тролейбусите № 4, 5, 8 и 11 в посока Орлов мост спират преди него и въртят там обратно маршрута;

– тролейбусите с № 1, 2, 5, 7 и 8 в посока СУ „Кл.Охридски“ са до кино Одеон и обратно;

– тролейбус от линия 7 се движи от „Люлин“ към Сточна гара, където върти обратно;

– тролейбусите № 1, 2, 4 и 11 са до ул. „ Оборище“ и бул. „Васил Левски“, където се завъртат обратно и по маршрута им.

Сблъсъкът Сачева – „Системата ни убива“

Към палатковия лагер се присъединиха и майки на деца с увреждания, част от „Системата ни убива“. Пред БНР те заявяват, че искат оставката на социалния министър Деница Сачева от 1 март насам, а на премиера от 4 март.

Самата Сачева вчера заяви, че майките на деца с увреждания не извършват протестни действия в името на своите деца, ами изпълняват политически провокации. Тя обвини Вера Иванова, една от водачките на майките на протеста, че поведението ѝ е деструктивно и спъва процеса на работа в полза на децата с увреждания.

„Това, което се случва на улицата, не е дневният ред на хората с увреждания. Това не са политиките, от които те имат нужда. Хората с увреждания имат нужда не само от пари, а от конкретни идеи, политики, програми и мерки, които ние разработваме с тях“, коментира социалният министър.

Засега няма изгледи протестите да затихнат, а блокадите на Орлов мост, Ректората на СУ и президентството да бъдат вдигнати. Вероятно и маршрутът на градския транспорт ще запази промените си до приключването на протеста.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html