петък, 29 март 2024 г.

Борис Бонев: Гешев да се самосезира за скъпите джипове!

Борис БОНЕВ
Време е за 2 въпроса.
Нагласена ли е обществената поръчка за доставка на 2 джипа за над 400 000 лв. за Главния прокурор?
Аз лично бих му предложил да се самосезира и да се самопровери!
В документацията се изисква гаранционно обслужване най-малко в следните области – София, Варна, Бургас, Пловдив и Велико Търново! При проверка на дистрибуторите на луксозни автомобили, които могат да предложат автомобил с минимум 410 конски сили, се оказва, че единствено победителят в поръчката Порше БГ има сервизен център във Велико Търново. Втората фирма, която участва в обществената поръчка с модел на „Мерцедес“, е отстранена само защото няма сервиз във Велико Търново.
Голяма част от техническите изисквания към автомобилите дословно съвпадат (дума по дума) с официалната брошура на Touareg, а Законът за обществените поръчки ясно казва, че е забранено да се залагат технически критерии, които дават необосновано предимство на някой участник.
колаж: фейсбук Борис Бонев

Нужни ли са тези автомобили на един чиновник с писалка?

Нужни ли са му 420 конски сили двигател, за да стигне до работното си място в центъра на София? Нужни ли са въздушно окачване с управление на задните колела и активно стабилизиране в завой, автоматично регулиране на нивото и пътния просвет и електронно регулиране на твърдостта на амортисьорите? А навигационна и мултимедийна система с мултисензорен дисплей? Или пък система за самопаркиране? Нужен ли е цвят металик, който оскъпява с още няколко хиляди лева? А нужни ли са отопляеми дюзи на предното стъкло? Или система за измиване на фаровете?
Дали не е време, вместо да се занимава с абсурдни акции по „арестуване“ на стотина килограма месо, Главният прокурор да започне да дава отговори за начина, по който управлява тази прогнила институция и обществените пари, които харчи, за да си осигури незаслужен комфорт?
Борис Бонев е общински съветник от „Спаси София“, текстът е от фейсбук профила му

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html