петък, 29 март 2024 г.

Бащата на Евгени Марчев носи кафе и храна на палатковите лагери

Два палаткови лагера – един на Орлов мост и друг пред Партийния дом – блокират част от центъра на София.

Те са част от акцията на „Отровното трио“ (адвокат Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков) за разполагане на шатри и палатки до подаването на оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Разпъването стана веднага след приключване на протеста в „триъгълника на властта“ малко след 22 ч. вчера.

Рано сутринта директорът на СДВР Георги Хаджиев даде извънреден брифинг, на който обобщи ситуацията от нощта и предупреди столичани какво ги очаква, след като определи разговорите с протестиращите на Орлов мост като „непродуктивни“.

„Изключително голямо ми е притеснението, че въпреки нашите усилия може да се стигне до сблъсъци. И останалите граждани имат права и трябва да се придвижат до работните си места“, коментира Хаджиев.

Заради блокирането на ключовото кръстовище на Орлов мост движението в центъра с автомобили стана почти невъзможно. По обходните маршрути задръстванията са огромни, като времето, което е необходимо за обикаляне, се увеличава поне 3-4 пъти.

Протестиращите отнасят сериозни критики от част от хората с коли, които закъсняват за работа или имат други спешни ангажименти. Най-често се срещат коментари за това, че блокирането на гражданите, без значение дали подкрепят протеста или не, е само в полза на Борисов и това не е начинът да се иска оставка.

В същото време обаче има и много граждани, които подкрепят палатковите обитатели и дори им носят кафе и храна. Един от тях е бащата на пребитият студент Евгени Марчев.

АНТЕНИ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html