петък, 29 март 2024 г.

Румен Радев: България е будна!

„След години на лъжи и унижение българите изричат истината открито, с кураж и достойнство. Независимо от политическите си пристрастия протестиращите развяват единствено националния трибагреник. Това показва, че преживяваме обществено пречистване и че България е будна.
Промените в правителството са опит за печелене на време, от който губи страната. Липсата на доверие в управлението е най-страшното за държавата и обществото. Изходът е един – оставка на правителството и на главния прокурор и предсрочни избори.
Това, което трябва да направим, е да формираме управление, чийто основен приоритет са сигурността и благоденствието на българския народ, а не интересите на бизнес кръгове. Управление, което да бъде прозрачно, отчетно и отговорно пред гражданите.
Не заемам едната страна в протестите, а страната на гражданите и подкрепям исканията им за законност и спазване на Конституцията. От бъдещото правителство се очакват смислени реформи, модернизация на България и реална интеграция в Европа, а не социално и икономическо отдалечаване от нея.
Затова всички ще се борим за необходимите конституционни и законови промени, които трябва да се извършат. Днес вече имаме силна гражданска воля, а от нея се ражда и политическата.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html