вторник, 23 април 2024 г.

Данаил Кирилов и Боил Банов отложени за следващия ремонт на кабинета

Смените на петима министри няма да са последният ремонт на кабинета „Борисов-3“, разкриха за „Антени“ хора от кухнята на „Дондуков“1. Както е известно, вътрешният министър Младен Маринов, финансовият министър Владислав Горанов, министърът на икономиката Емил Караниколов и министърката на туризма Николина Ангелкова бяха принудени да подадат оставки след заседание на коалиционния съвет между ГЕРБ, ВМРО и НФСБ. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев също бе освободен от поста си, за да заеме мястото на Владислав Горанов в Министерството на финансите.

Според анализатори този ремонт няма да намали напрежението и да прекъсне уличните протести. Затова управляващите тайно са решили, че ще има втора вълна до две седмици, ако ситуацията в държавата рязко не се нормализира. За втория ремонт на кабинета са оставени два бушона – правосъдният министър Данаил Кирилов, който е обект на всеобщи закачки и публично забавление, както и министърът на културата Боил Банов.

Кирилов, оприличаван на известен комиксов герой, неотдавна получи забрана от страна на премиера да публикува постове във фейсбук, но в същото време не му бяха ограничени правомощията да осъществява съдебната реформа. Министърът на културата Боил Банов превърна ведомството във фабрика за серийно производство на гафове. Като се започне от раздаването на разрешителни на аукционни къщи, които продават ментета картини на велики художници като Владимир Димитров-Майстора, мине се пред скандалните покупки на незначителни произведения уж на изкуството от търгове и се стигне до скандалното участие на България на Венецианското биенале.

Съвсем не е случайно, че именно Банов бе наречен „Мистър Гаф“ от независими журналисти и политолози, оценяващи дейността на правителството.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html