петък, 29 март 2024 г.

Харизанов: Предстои сериозен ремонт в кабинета

Сериозен ремонт в кабинета „Борисов 3“ с нови лица след утрешния коалиционен съвет. Това прогнозира в предаването „Преди всички“ Георги Харизанов от Института за дясна политика.

„Под каква форма и в кои министерства, предстои да бъде доуточнено. Първо, в рамките на различните партии, на мандатоносителя и след това на Коалиционния съвет. Първият ще се състои утре, ще видим дали ще бъде достатъчен за вземане на крайни решения, но промени ще има несъмнени и те ще са сериозни“, заяви Харизанов в ефира на Националното радио.

“Едно заинатяване да се довърши мандатът в този състав на правителството би създало допълнително обществено напрежение вместо обстановката да се успокои и да сме много по-спокойни и единни в посрещането на предизвикателствата следващите месеци. Така че всички тези, смело мога да използвам думата, готини млади хора, които виждаме по улиците тези дни, да им се натрапва политика на инат е огромна грешка и мисля, че в крайна сметка управляващите няма да я допуснат“, посочи той.

Според Георги Харизанов обаче оставката на финансовия министър Владислав Горанов би била незаслужена: “Защото аз не провидях никъде отношенията и обвързаностите на г-н Горанов с г-н Пеевски, които да са основната причина той да подаде оставка. Освен това, ако има министър, който доста дълго може да говори за успехите на своя мандат, то Горанов е от тези министри“.

„В партия ГЕРБ никой не е по-голям от Бойко Борисов“, обясни експертът от Института за дясна политика.

„Щеше да са получи парламентарна екзотика преди вота на недоверие да се гласуват оставки на министри“, коментира Харизанов темата за исканите оставки на Горанов, Караниколов и Маринов.

АНТЕНИ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html