вторник, 16 април 2024 г.

Томислав Дончев: Съжалявам, няма как да си говоря с хората отвън

„В политиката най-важното е да можеш да слушаш. И тези вътре в парламента, и тези отвън. Ние можем да слушаме много добре и да чуваме много добре. Да, ще има промени. Какво, колко и как – ще се обсъжда другата седмица.

Няма тема, която да не може да бъде обсъждана. Дори и оставки.

Когато някой отвътре ни е упреквал, че не сме достатъчно добри, сме излизали с универсалната реплика, че сме по-добри от другите. Това не е достатъчно. Трябва да сме толкова добри, колкото искат хората“, заяви вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг на ГЕРБ след гласуването на вота на недоверие, който беше внесен миналата седмица от БСП.

За усвояването на средствата от Европа ще се търси консенсус.

„Машинно гласуване е невъзможно да има до 1-2 месеца. Възможният период за купуването на машини може да е 6 месеца“, допълни Дончев.

„Към момента няма формат, по който да си говоря с тези хора отвън. Дори и един гневен да има, той трябва да бъде чут. Съжалявам, че към момента няма как да си говоря с тях“, обясни вицепремиерът, като уточни, че има много по-голям протестен опит от хората по площадите.

Кабинетът „Борисов 3“ оцеля със 124 гласа благодарение на „Воля“ и „Атака“.

„Всеки ден ще сме тук, докато не подадат оставка“, обяви на площада пред Народното събрание проф. Светослав Минеков от „Отровното трио“.

В същото време с викове „Ос-тав-ка“ младежите от „Да, България“ отидоха да посрещнат Борисов на летище София. Премиерът не се появи.

АНТЕНИ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html