неделя, 26 май 2024 г.

Тома Биков: Предсрочни избори не са вариант

„Имаме ясни аргументи защо изборите не трябва да се проведат четири месеца по-рано. Тези месеци ще са с висока икономическа и социална цена за цялото общество“. Това каза пред БНР Тома Биков, депутат от ГЕРБ.

По думите му без парламент не може да се гласува нито една икономическа или социална мярка в ситуацията с кризата заради коронавируса.

„Освен това президентът не може да провежда диалог между основни политически сили. Това означава, че служебното правителство ще е вземане на властта по нелегитимен път… Президентът е част от опита да се предизвика политическа криза“.

В предаването „Неделя 150“ Биков допълни:

„В Европа има тежки преговори, свързани с възстановяване на икономиките. Тези пари ще влязат в българската икономика под формата на инвестиционни проекти. Това е сложна административна задача. Няма да се харчат ей така. А тези пари ще ни помогнат да преодолеем икономическите предизвикателства. Едно служебно правителство само докато се ориентира в ситуацията, ще му свърши мандатът… Става въпрос за време“.

Според Биков партия ГЕРБ се е разграничила от ДПС още в началото на мандата, влизайки в коалиция с Патриотите, а не с Движението.

„Експертно правителство, аз го наричам неполитическо, към което партиите имат формален ангажимент, а не истински, означава, че се връщаме към неуспешните формули на правителствата на Любен Беров и на Пламен Орешарски“, допълни депутатът.

БНР

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html