петък, 19 април 2024 г.

Спонсори се дърпат, „Левски“ разпродава играчи

Потенциални спонсори на „Левски“ са се отказали от преговори с клуба след заявен първоначален интерес. Това обяви собственикът на „сините“ Наско Сираков при представяне на видеоклип, с който „Левски“ започва поредна иницатива за дарения.

„Всички са наясно, че при нас ножът е опрял до кокала. Работим по различни идеи. Интересно е, че спонсори, които сами ни търсиха, сега се оказват със сериозни проблеми в бюджета за реклама и се отдръпват“, каза Наско Сираков. „Всяка една фирма си има собствена политика, не искам да обвинявам никого. Всеки ден се срещаме с хора, които имат желание да рекламират или да спонсорират „Левски“.

Откакто Сираков се завърна на „Герена“, клубът подписа само един спонсорски договор – с компания за онлайн залози.

Собственикът на „Левски“ изрази надежда, че клубът ще успее да генерира приходи и от продажбата на абонаментни карти за следващия сезон. Изпълнителният директор на клуба Павел Колев обяви, че досега са купени малко над 300 абонаментни карти.

„Друга възможност за попълване на бюджета е продажба на футболист. Трансферният прозорец в Европа все още не е отворил, но има интерес към наши играчи“, добави Сираков.

Според него има играчи, които могат да разтрогнат заради неплатени заплати. „За тези, към които има интерес, правим всичко възможно да ограничим щетите“. Сираков отрече категорично информациите, че „Левски“ може да играе в Първа лига с лиценза на „Септември“ , ако тимът влезе в елита.

„Ние проблеми с лиценза за участие във Висшата лига на България нямаме. При нас може да се появи проблем с европейския ни лиценз за догодина. Аз съм приятел с Румен Чандъров, но не съм го чувал от един месец. Мога да уверя всички, че при „Левски“ няма да има никакви тирета или запетайки“.

От клуба очакват още проблеми, като те са свързани с прекратен договор с компанията за спортна екипировка „Макрон“. „Това е мое решение, ще работим с компанията Joma. От „Макрон“ са в правото си да заведат дело и да си търсят правата по съдебен път, но ние не се притесняваме от това“, каза още Сираков.

АНТЕНИ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html