четвъртък, 25 април 2024 г.

БСП внася вот на недоверие

снимка: БТА

БСП внася вот на недоверие към правителството, съобщават от централата на партията. Това е петият вот, който левицата инициира срещу управлението на ГЕРБ, за втори път темата е „корупция“.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова направи изявление, в което припомни, че първият вот, който са внесли, също е бил за корупция, но разликата сега е, че те вече знаят механизмите за тази корупция, както и паралелната държава, която е сложила пипала във всяка сфера в нашия живот. От БСП призоваха народът да ги подкрепи и да излезе на протест. Те определиха ежедневните протести като справедливи.

Социалистите коментираха и изказването на премиера на днешното заседание на правителството, който, според тях, предлага вариант за излизане от създалата се ситуация с различно сътрудничество и с различни партии. От левицата заявиха, че няма да участват в общ национален план за спасение заедно с ГЕРБ и Обединените патриоти. Те призоваха управляващите веднага да подадат оставка.

Опозицията настоява и за оставката на главния прокурор Иван Гешев. Мотивите:

„Грубото, с въоръжени представители на органите на властта, нахлуване в президентската институция. Това е записано и в декларацията още в събота. Той е принципен, той е последователен. Поне от 4 години в този мандат на парламента сме говорили, показвали и доказвали корупционните схеми на правителството и модела на управление – олигархично-мафиотски“, заяви председателят на партията Корнелия Нинова.

БНР

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html