четвъртък, 25 април 2024 г.

„Спаси София“: Фандъкова ни реже!

„Спаси София“, една от най-големите неправителствени организации, се оплака от действията на столичния кмет Йорданка Фандъкова.
„ГЕРБ умишлено не допускат наши доклади до разглеждане в Столичния общински съвет! Освен неморално, това е и незаконно и противоречи на чл. 76 от Правилника за работата на съвета. Там изрично е записано, че докладите не могат да остават неразглеждани повече от 2 месеца, независимо от кой съветник са предложени! Въпреки това доклади, внесени от Boris Bonev още в началото на годината, безпардонно стоят неразгледани.
За разлика от докладите на опозицията, тези на ГЕРБ и ВМРО, написани на коляно предния ден, редовно се внасят в последния момент преди заседанията и се гласуват веднага, безкритично, под строй, с пълно единомислие от страна на техните съветници.
Ето така авторитарно управлява ГЕРБ не само на национално, но и на местно ниво. Със сила, погазвайки законите и разпоредбите, без никакво желание да се решават проблемите. Докладите, предложенията и забележките на опозицията, независимо колко аргументирани или смислени да са те, винаги се отхвърлят под строй. Без да им мигне окото, без да се замислят, че така действат в ущърб на интересите на софиянци.
Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova, обещахте нов стил на работа, нов екип, нови идеи. Не само, че за пореден път погазихте обещанията си, но управлението на София е по-лошо от всякога. Затова недейте да сте учудени, когато центърът на столицата се превръща в пешеходна зона по естествен път всяка вечер!
АНТЕНИ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html