петък, 26 април 2024 г.

Деница Сачева: Оставка на правителството не е на дневен ред. Пандемията е

„Оставката на правителството не е на дневен ред, в момента на дневен ред за нас е пандемията, икономическите мерки, които трябва да бъдат предприети, и плановете как ще изкараме зимата.“ Това заяви в студиото на Би Ти Ви социалният министър Деница Сачева.

Тя обяви, че правителството не иска предсрочни избори, защото очаква в края на годината утежняване на икономическата и епидемичната обстановка. „През октомври, ноември и декември ни очаква недобра икономическа ситуация. Със сигурност ще има увеличаване на безработицата, ще има проблеми и трудности, ще има и допълнително напрежение покрай новите грипни вируси“, заяви Сачева.

Подобна теза се чу в събота и от премиера Бойко Борисов, който заяви, че „предстоят ужасни за икономиката и финансите месеци и години“ и затова няма намерение предсрочно да подаде оставка, въпреки че вече четири дни хиляди настояват за това под прозорците на Министерския съвет.

На въпрос на Антон Хекимян какво ще прави ГЕРБ, ако напрежението ескалира, Сачева отговори: „Да не се фокусираме върху това“.

източник: Дневник

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html