четвъртък, 28 март 2024 г.

Силвия Лулчева и Теодор Елмазов изследват любовта в Сатирата

Силвия Лулчева и Теодор Елмазов са в главните роли в пиесата „Тя и Той“, чиято премиера е на 15 юли на голямата сцена на Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Начало – 19,30 ч.

Автор е драматургът и сценарист Жан-Пиер Мартинез, преводът е на режисьора Владимир Петков. На сцената ще излязат още Добрина Гецова, Маргарита Хлебарова, Константин Икономов и Кирил Бояджиев. Ето как най-големият познавач на съвременния френски театър описва текста:

„Тя и Той“ от френския драматург Жан-Пиер Мартинез е поредица от сцени между мъжа и жената, семейни или не, познати или непознати. Сцените са независими, сюжетно несвързани една с друга, но обединени от една обща тема – как бихме могли да запазим нашите нормални човешки взаимоотношения в тези, често пъти непреодолимо трудни времена. Когато почти всичко е подложено на разрушение, как и чрез какво бихме могли да съхраним жива онази искрица, дадена ни от Бога, която наричаме любов. Как чрез умението ни да слушаме и стремежа да разберем другия, преодолявайки собственото си его, можем да установим един нормален човешки диалог, който да ни спаси от десоциализация и самота. Случващото се в сцените е написано и поднесено с фин, интелигентен хумор, без да се трансформира в елементарния “леглови” формат, който често обилно ни залива от всички медийни формат. Актьорските превъплъщения са ярки, запомнящи се, изненадващи ни с лекотата, с която разкриват проблеми, чиито дълбочини не сме и предполагали. А и никога не е излишно да погледнем на собствените си дефекти с доза самоирония. Владимир Петков“

АНТЕНИ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html