петък, 29 март 2024 г.

Разкритие на „Антени“: Лидерът на „Екогласност“ Емил Георгиев е заплашваният от Калоян Паргов политик

Борис КРУМОВ

Шефът на БСП-София Калоян Паргов е заплашвал лидера на „Екогласност“ Емил Георгиев. Новината първо бе тиражирана от „Антени“ преди два дена. Случката е станала миналата седмица, докато Георгиев е бил на финалния мач за Купата на България по футбол между „Локомотив“ (Пд) и ЦСКА-София. Тогава е получил няколко телефонни обаждания със заплахи да свали от фейсбук страницата си, която има близо 10 хиляди последователи, материал от вестник „Галерия“, посветен на Паргов.

За мутренското поведение на лидера на столичните социалисти призна и самият Георгиев, който вече е потърсил правна помощ от адвокатите си. Много вероятно е е да бъде сезирана прокуратурата, защото в случая става дума за престъпление по член 143 от Наказателния кодексq или оказване на принуда под натиск.

В материала, който очевидно е извадил Паргов от обувките, се изнася недотам приветливата за него информация, придружена с документи, от която става ясно, че е бил най-довереното лице на Милан Дренчев и Яне Янев преди близо 20 години. Паргов е получил пълномощно от двамата да регистрира коалицията на „Обединените земеделци“ за парламентарните избори през 2001 година, спечелени впоследствие от царската партия НДСВ. Това разкритие контрастира с написаната и тиражирана от Паргов автобиография, че видите ли, целият му съзнателен път в политиката е свързан с БСП. Разработка за топлата връзка  на Паргов с олигарха Васил Божков през довереното до хазартния бос лице Александър Паунов допълнително е изнервила лидера на столичните социалисти. Междувременно в края на седмицата БСП-София избира своя нов председател и Калоян Паргов най-вероятно ще сдаде поста или на Георги Свиленскиq или на Христо Проданов. Двамата депутати са фаворити за водещата позиция в най-голямата организация на столетницата в страната и със сигурност един от тях ще я заеме. Kа това би попречила единствено манипулация на вота, каквато през 2013 година Паргов е успял да направи и е спечелил с гласове-фантоми на конференцията.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html