петък, 19 април 2024 г.

Гледаме Стефан Данаилов на холограма в „Актрисата“

Стефан Данаилов никога няма да слезе от сцената – нито пък ще бъде дублиран дори и от най-опитен колега. Съвсем скоро ще гледаме незабравимия актьор на холограма в „Актрисата“ – последния му спектакъл, каза за „Антени“ продуцентът Кирил Кирилов. Лично той е обещал на Данаилов, че представлението няма да умре. Високотехнологичната инсталация никак не е евтина – тя ще глътне около 15 000 лева, но няма съмнение, че инвестицията си струва до последната стотинка. Благодарение на нея, публиката отново ще може да види и чуе любимеца на народа. В проекта са предвидени минути и за кадрите, в които Ламбо общува със зрителите след представленията от финалното в живота си турне в страната. Те наистина са уникални, защото са запечатали за поколенията онези думи на  Стефан Данаилов, с които всъщност той се е прощавал с България. „Беше невероятно преживяване. Хората го слушаха и съзерцаваха като хипнотизирани. Разказваше им безкрайни истории – и най-вече тези, които са се случили в техния град. Не го пускаха да си тръгне, искаха още и още – селфита, автографи, обещания за следващо гостуване. Никой не предполагаше, че само няколко месеца по-късно вече няма е сред нас“, разказват от  екипа на „Актрисата“.

След като Стефан Данаилов почина в края на 2019-а, плъзнаха различни версии за бъдещата съдба на постановката, която го измъква от продължителната депресия, в която той изпада след смъртта на жена си Мария. Докато вървят репетициите, Данилов подхвърля: „Абе, дали да не предложа на Мариус Донкин да я делим тази роля?!“ – просто е наясно с диагнозите си и допуска, че след някоя и друга седмица е напълно логично да се измори физически от маратона, върнал го под прожекторите. А и двамата с шефа на Народния театър са не само дългогодишни колеги, но и стари приятели – те се сближават още повече, докато сезони наред си партнират в тоталния им хит „Енигматични вариации“ в най-нажеженото откъм остри противоречия политическо време. Донкин е и сред хората, които всеки ден говорят с Ламбо по телефона в болницата.

След смъртта на големия актьор за ролята на банкера Чарлз, който е влюбен в примадоната на Аня Пенчева в „Актрисата“ беше спряган и Явор Милушев. Мнозина допускаха, че мястото на Данаилов може да бъде заето и от Борис Луканов, но този вариант също отпадна и така на сцената в постановката ще остане само холограмата на екранния майор Деянов.

АНТЕНИ

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html